DURAĞAN ÇEMBERİ VE DURAĞAN MAHRAMASI PATENTİ ALINDI

Durağan Belediyesi olarak yaptığımız müracaat ile ilçenin önemli kültürel değerleri, kadınların el emeği göz nuru ürünü olan Çemberi ve Mahramayı Türk Patent ve Marka Kurumu’na 03.12.2018 müracaat tarihinden itibaren korunmak üzere, 08.08.2021 tarihinde tescil ettirdi.

Belediye Başkanımız Ahmet KILIÇASLAN yaptığı açıklamada: “ Büyüdüğümüz toprakların tüm yaşanmışlıklarının her bir nakışına işlendiği DURAĞAN ÇEMBERİ ve DURAĞAN MAHRAMASI "Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi. Durağan Belediyesi tarafından yürütülen patent çalışmaları sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilçemizin geleneksel el sanatları ürünlerinden olan Durağan Çemberi ve Durağan Mahraması için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Patenti alındı. Durağan Belediyesi ve Durağan Halk Eğitimi Merkezi patent alınma sürecinin tüm aşamalarında işbirliği halinde çalışarak bu başarıyı elde etmiştir. Fark yaratan değerlerimizin geleceğe taşınıp sergilenmesi bizim için gurur verici. Yöresel el sanatları ürünlerinin patent altına alınmasına katkı sağlayan; başta Kaymakamımız Ahmet TOZLU, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali ŞAHİN, Zabıta Amiri Cengiz GÜNAY, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Seher DİNÇKAN, Dokuma Usta Öğreticileri Yasemin GÖKMEN ve Elmas ŞAHİN ‘ e teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun.”dedi.

Bir Cengiz Günay,Kadir Baltekin ve Ali Şahin dahil 4 kişi, ayakta duran insanlar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı '"Vatanını en çok seven Görevini en iyi yapandır TESCIL' görseli olabilir

Bir Cengiz Günay dahil 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir Cengiz Günay,Kadir Baltekin ve Ali Şahin dahil 4 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir Kadir Baltekin, ayakta ve iç mekan görseli olabilir