Meclis Kararı 2018/28

Gündeme gündem dışı olarak alınan Yapımı devam eden Altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere parke taşına karşılık verilen çakılın, su isale hattı yapıma karşılık verilmesi konusunun görüşülmesine başlandı.

Belediye Başkanı, Belediye Meclisimizin 12.09.2017 tarih ve 54 nolu meclis kararı ile ilçemizde devam etmekte olan altyapı çalışmalarını sürdüren yüklenici firmaya 1 Ton Çakıl Fiyatına karşılık (1 Ton Çakıl Fiyatının 12,00.-TL olarak belirlendiği) teslim alındığı gün yapılacak piyasa araştırması sonucunda tespit edilecek Kilitli Parke Taşının M2 bedeli üzerinden alınmasına karar verilmişti. Fakat ilçemizde devam eden altyapı çalışmalarının üzerinde su isale hattının da yenilenmesi ve sokaklarımızın biran önce üst yapısının tamamlanması için İller Bankasınca projesi çizilen su isale hattının yine iller bankası tarafından belediyemize verilen hibe su malzemeleriyle yapılmasının ilçemiz ve belediyemiz açısından maddi olarak daha avantajlı olacağı düşünüldüğünden, altyapı yüklenici firmasına verilen çakıl karşılığı parke taşı alımının iptal edilerek, işlemler yapılırken isale hattında kullanılacak boru ve ek parçalarının, alt ve üst kumunun Belediyemiz tarafından karşılanması kaydıyla, verilen çakıl ücreti kadar su isale hattı kazılması, boruların döşenmesi, dolgu-kumlama (gömlekleme) ve parsel bağlantılarının yapılması, yapılacak bu işlemlerinde piyasa araştırmasının yapılarak o günkü şartlara göre hesaplanmasını, yapılacak protokol için Belediye Başkanı Ahmet KILIÇASLAN'a yetki verilmesini oylamaya sundu. Teklif oy birliği ile kabul edildi.