ANMA PROGRAMINA KATILDI

1

5

Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, İstiklal Marşının Kabulünün 95. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programına katıldı.
Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan’ın yanı sıra İlçe Kaymakamımız Turan Soğukoluk, Garnizon Komutanımız Kemal Arslan, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Protokol Mensupları, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından öğrenciler şiir okudu. Düzenlenen program sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan; “Milli birlik ve beraberliğimizin 'mutabakat belgesi' İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. İstiklal Marşı, şanlı yürüyüşümüzü, kahramanlıklarla dolu tarihimizi, bağımsızlığımızı ve vatan sevgimizi en açık şekilde ortaya koymuştur. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına da vesile olmuştur.Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 95. yıl dönümünde; Bu cennet vatanımızı bizlere armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.